Primal Fear – Delivering the Black

Primal Fear - Delivering the BlackEr zijn van die bands die keer op keer hetzelfde kunstje uithalen en die daar zo betrouwbaar in zijn dat ze altijd een zeven of acht scoren, maar de negen of tien niet halen omdat het nu eenmaal steeds hetzelfde kunstje is en dat kunstje niet volstrekt uniek is zoals bij bands als AC/DC. Eigenlijk is een recensie voor een nieuw Primal Fear-album dan ook bijna overbodig. De line-up is nog steeds dezelfde, Matt Sinner is ook de producer, de songs zijn degelijke, goed uitgevoerde powermetal met de juiste hoeveelheid testosteron en twee van de tracks zijn wat langer – “When Death Comes Knockin”, op het Oosters aandoende bruggetje na niet heel opmerkelijk, en “One Night In December”. Er zijn deze ronde gastvocalen van Leaves Eyes’ Liv Kristine en dat is eigenlijk wel de enige verrassing. Fans worden er ongetwijfeld weer heel blij van, powermetalliefhebbers moeten ‘m eens beluisteren en wie roept dat ‘ie al een Primal Fear-cd heeft, heeft óók gelijk. Delivering The Black is vakwerk, maar ook hetzelfde als altijd.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *