L.R.S. – Down to the Core

L.R.S. - Down To The CoreHet label Frontiers is natuurlijk niet voor niets genoemd naar een album van Journey. Eigenaar Serafino Perugino is fan, en niet zo’n beetje ook. Geen wonder dat veel van de bandjes die hij bij elkaar zet veel op Journey lijken. Die overmaat aan Journeyklonen levert vreselijke misbaksels op, maar ook bands die allesbehalve vervelend zijn. Dat laatste is gelukkig het geval bij L.R.S., waarbij de letters staan voor zanger Tommy LaVerdi (21 Guns), gitarist Josh Ramos (The Storm, Hardline) en drummer Michael Shotton (Von Groove). Een site heb ik overigens niet kunnen vinden, zelfs geen Facebook- of Bandcamppagina. Frontiers-huisproducer Alessandro Del Vecchio heeft een muzikale bijdrage geleverd en het geheel verpakt in een voorspelbare maar uitgebalanceerde productie: de gitaren zijn net scherp genoeg, de toetsen niet te prominent, de koortjes fraai. Wat er op dit album het meest uitspringt is de zang van LaVerdi. Ja, de stem en alle zanglijntjes schrééuwen Journey, maar hij overtuigt wel. Dat dat ook nog in maar liefst vier ballads moest (van de twaalf songs) is dan net iets teveel van het goede. Het niveau van hun voorbeelden halen ze natuurlijk niet. Dat had ook niemand verwacht. Het neemt niet weg dat L.R.S. met Down To The Core gewoon een geslaagde plaat heeft afgeleverd.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *