In memoriam: Patrick Joosten

Patrick Joosten,
Vandaag bereikte ons het bericht dat Patrick Joosten, aan File Under verbonden als fotograaf, plots is overleden. Hij was pas 40 jaar.
File Under is een verzameling van over het land verspreide los-vaste krachten die elkaar lang niet altijd kennen, maar die verbonden zijn doordat ze dol zijn op muziek en dat met anderen willen delen. Zoals de schrijvers een stukje schrijven waarmee ze anderen proberen duidelijk te maken wat de muziek met hen doet, zo proberen fotografen de persoonlijkheden op het podium te vangen in een beeld. De schrijvers kunnen vaak een tijdje broeden op een stukje, de fotografen zitten nogal eens midden in de nacht de foto’s naar File Under te versturen, om zo actueel mogelijk te zijn.
Sinds november 2010 was Patrick een van de regelmatig bijdragende fotografen voor File Under, naast opdrachten voor bijvoorbeeld Doornroosje in Nijmegen, Perron 55 in Venlo en andere muzieksites. Of het nu grote acts waren of kleine, of het nu in kleur was of in zwart-wit, Patrick maakte als liefhebber vóór het podium foto’s van liefhebbers óp het podium. Patricks laatste foto op File Under was van een concert van Demira op 5 april jongstleden. Het zal de laatste blijven, en dat is voor ons onbegrijpelijk.
Wij wensen zijn vrouw en kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte toe in de komende tijd. Zij zullen hem nóg meer missen dan wij bij File Under.
Patricks eigen website
Patricks bijdragen op File Under

8 reacties

 1. Ongelooflijk nieuws. Sterkte voor iedereen die hem lief was. Hij zal gemist worden.
  Sprakeloos :-( Heel veel sterkte voor zijn gezin, familie en vrienden…
  Triest.
  Onbegrijpelijk. Ik wens zijn gezin, familie en vrienden veel sterkte.
  Wat? Veel te jong! We hadden wel eens contact volgens mij met name op Flickr. Sterkte voor een ieder!
  Sterkte fam. Joosten en iedereen die Patrick mocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *