Kari Rueslåtten – Time To Tell

Kari Rueslatten - Time To TellBij nogal wat heren bij File Under slaan de hormoontjes op hol als er een Scandinavische zangeres in beeld komt. Ik ben er daar niet een van, en toch kwam deze cd van Kari Rueslåtten bij mij terecht. En dat terwijl het een cd is die bij de meeste recensenten terecht had kunnen komen. Het is ingetogen, folky luistermuziek met een juffrouw die een duidelijke klassieke opleiding heeft gehad. De Noorse Rueslåtten, ooit zangeres van The 3rd And The Mortal en met die band van invloed op bijvoorbeeld The Gathering, was bijna een decennium weg, maar werd door aanhoudende vragen van fans weer de muziek ingetrokken. Haar eerdere solowerk ken ik niet, maar er schijnen drumbeats aan te pas gekomen te zijn. Gelukkig is dat hier niet het geval. Ze heeft de songs aan de piano geschreven, zonder verdere begeleiding, en dat heeft goed gewerkt, want de songs staan als een huis. In de begeleiding gaat het evenmin van dik hout zaagt men planken. Dat Time To Tell in de opbouw van instrumentatie wel wat van Tori Amos en Heather Nova heeft is dus niet zo gek, maar ik hoorde er ook het een en ander van het latere werk van Robert Plant in, van diens albums met meer exotische klanken. Luister maar eens naar “Stay Right Here” of het prachtige “Shoreline”. Toch gek, zo bespreek je tijdenlang zelden of nooit iets met zangeressen, en zo zijn er met iamthemorning en Kari Rueslåtten ineens twee. Eerlijk is eerlijk, iamthemorning vind ik nog steeds iets leuker. Vooral door de wat klassiekerige stem van Rueslåtten moet ik hiervoor meer in de stemming zijn. Dat neemt niet weg dat dit een plaat is die me aanzienlijk beter bevalt dan ik vooraf had verwacht. Later dit jaar gaat ze onder de naam The Sirens op tournee met Anneke van Giersbergen en Liv Kristine.


mij=Dezpotz

7 reacties

 1. Dit is een recensie met grote financiële gevolgen. Als fan van bands als The Gathering en Nightwish werd ik opeens geconfronteerd met een Noorse dame met een schitterende stem, met een muziekverleden die ik niet kon bevroeden. Vooral haar verleden in The 3rd And The Mortal kan mij zeer bekoren. Ik heb nu reeds al meer dan een uur op YT rondgedoold om haar muziek te beluisteren. Dat wordt een back catalogue aanschaffen. :(
  :)

 2. @Prikkie: Excuses aanvaard. Je moest eens weten wat voor voor een slagveld Fileunder.nl en Opperdespoot Storm in mijn portemonnee heeft aangericht. :)

 3. Dit is een recensie met grote financiële gevolgen. Als fan van bands als The Gathering en Nightwish werd ik opeens geconfronteerd met een Noorse dame met een schitterende stem, met een muziekverleden die ik niet kon bevroeden. Vooral haar verleden in The 3rd And The Mortal kan mij zeer bekoren. Ik heb nu reeds al meer dan een uur op YT rondgedoold om haar muziek te beluisteren. Dat wordt een back catalogue aanschaffen. :(
  :)
  Herkenbaar fenomeen. Niettemin mijn excuses, Eddy. ;-)
  @Prikkie: Excuses aanvaard. Je moest eens weten wat voor voor een slagveld Fileunder.nl en Opperdespoot Storm in mijn portemonnee heeft aangericht. :)
  Eddy: gek genoeg is zelf gaan recenseren ook bar slecht voor je portemonnee…
  @Prikkie: Ben ik blij dat ik geen recensies schrijf.Voor mij geen Itunes oid. Ik wil nog steeds de cd’s-hoesjes in mijn handen houden (lang leve InsideOut).
  En dan heb ik nog niet eens over mijn combinatie van muziek en motoren. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *