Magnum – Escape From The Shadow Garden

Magnum - Escape From The Shadow GardenWaar andere bands tegenwoordig vier of vijf jaar laten verstrijken tussen albums en in de tussentijd allerlei zijprojecten uit de grond stampen, brengt Magnum in straf tempo nieuwe albums uit, zo’n beetje elke twee jaar eentje. Escape From The Shadow Garden is de opvolger van het commercieel succesvolle, maar voor Magnumbegrippen muzikaal nogal tegenvallende On The 13th Day. Escape From The Shadow Garden is gelukkig weer prima. Elf tracks van samen een uur, waarin Magnum – natuurlijk – vasthoudt aan de eigen stijl. Magnum is in de eerste plaats een rockband, met wat proggy elementen op zijn tijd. Verhalende bombast met stevige rockriffs, veel toetsen en de immer volstrekt herkenbare galm van Bob Catley. Alle songs zijn weer van de hand van Tony Clarkin, die er ook in de productie zorg voor draagt dat het allemaal niet teveel afwijkt van het Magnumgeluid. Magnum is een van die bands waarvan ik het kan hebben dat ze feitelijk elk album weer hetzelfde doen, simpelweg omdat het ook elke keer weer herkenbaar en aanstekelijk is. Zeker als er naast de gebruikelijke mid-tempo galmers ook een stel fijne rechttoe-rechtaan rockers op staan, zoals bijvoorbeeld hier “Too Many Clowns”. Het zorgt voor een fijne balans op dit album, waarmee Magnum zich prima revancheert.


mij=Steamhammer/SPV

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *