Marillion – A Sunday Night Above The Rain

Marillion - A Sunday Night Above The RainMet enige regelmaat organiseert Marillion een Marillion Weekend. Samen met een paar honderd fans gaan ze in een vakantiepark zitten en bouwen ze drie dagen lang een feestje met optredens, Q&A’s en nog veel meer. Slim, want met de inkomsten kunnen ze zich veroorloven om een paar maanden in een studio aan een nieuw album te werken. Tegelijkertijd zou dat nooit gelukt zijn als ze zich niet al jaren al heel intensief om hun fans bekommerd hadden. Marillion was aan het crowdfunden nog voor de term bekend was en – ook niet onbelangrijk – liet ook van zich horen als er géén geld gevraagd werd. A Sunday Night Above The Rain is de weerslag van een van de concerten op het Nederlandse Marillion-weekend in 2013. Met Sounds That Can’t Be Made hadden ze net een van hun betere albums afgeleverd en alle tracks werden hier uitgevoerd. De bijzondere sfeer van een samenzijn van fanatieke fans en benaderbare muzikanten zorgt voor een perfecte chemie. Zeker in het begin is Steve Hogarth niet overdreven goed bij stem, maar dat trekt gelukkig bij. De ontspanning bij de band en het enthousiasme van het publiek versterken elkaar en maken dit een uitstekende liveplaat, compleet met de kleine foutjes die daarbij horen. Het materiaal doet de rest. Alle tracks van Sounds That Can’t Be Made, en daarnaast “Waiting To Happen”, “This Strange Engine”, “Neverland”, “The King Of Sunset Town” en als feestelijke afsluiter de enige song uit het Fish-tijdperk, “Garden Party”. Niets van Brave, omdat dat album een dag eerder in zijn geheel werd uitgevoerd en ook op cd/dvd/Blu-ray is uitgebracht. Net zoals trouwens het concert dat ze later in Montréal gaven. Dat dit concert is gekozen voor een ‘normale’ release is echter begrijpelijk. Ik heb al een flink rijtje live-albums van de heren in mijn kast staan, maar materiaal én sfeer maken dit een van de fijnste. Nu nog een keer zelf naar een Marillion Weekend.


mij=Ear Music

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *