Boo Boo Davis - What Kind Of Shit Is This? cover

Boo Boo Davis – What Kind Of Shit Is This?

Hip en ouderwets tegelijk

De titel is een uitroep van Boo Boo Davis aan het begin van “Half A Rap”. Davis is zeventig jaar, opgegroeid in Mississippi en maakte zijn solo-debuut in 2001.

De werkwijze bij deze plaat is eigenlijk vragen om ellende. Eerst zijn de zang- en harmonicapartijen van Boo Boo Davis opgenomen, waarna het producersduo BLu ACiD (Mischa den Haring en Jan Mittendorp) de rest van de muziek maakte. Met zo’n stukje-bij-beetje-werkwijze is al menig bloedeloos project ontstaan, simpelweg omdat de chemie ontbrak. In dit geval echter niet. Als het niet in de bio had gestaan, was ik er zonder meer vanuit gegaan dat ze samen in de studio hadden gestaan bij het opnemen van de plaat. De electroblues die BLu ACiD er van gemaakt heeft doet volstrekt recht aan de zang en harmonica van Davis.

Nee, er is hier geen band aan het werk. Slechts gitaren, beats en programming – en ja, de beats hebben vaak een heel prominente plaats. Den Haring en Mittendorp hebben echter steeds een echte bluesfeel weten te behouden, waardoor het nergens clean of fake klinkt. Goed, je moet er dan tegen kunnen dat er een track lang dezelfde beat achter zit, maar wanneer daar fijne harmonicasolo’s in zitten, of gitaarsolo’s zoals in “The Rope”, zit je uiteindelijk gewoon mee te swingen als bij een band in traditionele bluesbezetting.

Dat Boo Boo Davis een echte bluesman is hoor je snel genoeg, dat BLu ACiD daar met deze middelen ook échte blues omheen gebouwd heeft was voor mij een verrassing. Niks mis met deze ‘shit’.

File: Boo Boo Davis – What Kind Of Shit Is This?
File Under: Hip en ouderwets tegelijk
File Audio: [tracks op ACiDCloud]
File Video: [“If You Ain’t Never Had The Blues”]

(Black & Tan )

Meer recensies én foto’s op File Under.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *