Dream Theater – The Dance Of Eternity (1999)

Geen wonder dat dit nummer werd gebruikt tijdens de audities voor een nieuwe drummer

Mijn bijdrage aan de Rare-Maatsoorten-battle op Ondergewaardeerde Liedjes:

Prog kan natuurlijk niet ontbreken in deze battle. Je kunt dat heel subtiel doen, zoals King Crimson dat bijvoorbeeld deed in “Discipline” (beschrijving en video). Maar ik ga lekker voor een stuk van wat ik graag kijk-mamma-zonder-handen-prog noem. Niet écht zonder handen, natuurlijk, want voor “The Dance Of Eternity” had Dream Theater-drummer Mike Portnoy zijn handen hard nodig. In deze video zie je het drumwerk in beeld. Een rééks rare ritmes en – zeer prog – meer dan honderd ritmewisselingen! Als eenvoudig luisteraar kom ik niet eens in de buurt van het meetellen.

Geen wonder dat dit nummer ook werd gebruikt toen ze audities hielden voor een nieuwe drummer (hier, hier en hier). Het kan nog aparter: Robert Boyette beatboxt het en houdt ook nog eens velletjes met de maatsoort van dat moment vast. Telt u even mee?

Lees vooral ook de andere bijdragen aan de Rare-Maatsoortenbattle op Ondergewaardeerde Liedjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *