Elvis Costello – I Almost Had A Weakness (1993)

De stem van Costello is nooit mooier uit de verf gekomen

Mijn bijdrage aan de Elvis Costello-battle:

Jarenlang is het mijn enige album van Elvis Costello geweest, en nog steeds is het met afstand mijn favoriet: The Juliet Letters. De combinatie van klassiek en pop is zeldzaam mooi. Juist omdat het geen mix van de twee is, maar tegelijkertijd klassiek en pop.

Het Brodsky Quartet is en blijft een strijkkwartet, Costello blijft een popzanger, in niet geringe mate beinvloed door de crooners, zoals ook blijkt uit zijn samenwerking met Burt Bacharach. Costello spreekt zijn volledige bereik aan op dit album, of het nu verhalend, poppy of croonend is.

De stem van Costello is wat mij betreft nooit mooier uit de verf gekomen als tegen de achtergrond van het Brodsky Quartet. Dat hoor je pas echt wanneer je het hele album luistert, maar dit is de site Ondergewaardeerde Liedjes, dus ik moet een keuze te maken. Ik heb gedacht over de gedragen opener “Deliver Us” of het dynamische “Taking My Life In Your Hands”. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op een song waarin klassieke ritmiek en vocale speelsheid prachtig samenkomen: “I Almost Had A Weakness”.

Lees vooral ook de andere bijdragen aan de Elvis Costello-battle op Ondergewaardeerde Liedjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *