Gentle Giant - Live at the Bicentennial 1776-1976 cover

Gentle Giant live-album aangekondigd

Gentle Giant? Bestaan die nog? Nou nee, al een jaar of vijfendertig niet meer. Maar deze Britten zijn van grote invloed geweest op bands als Spock’s Beard. Ze combineerden allerlei muziekstijlen tot progressieve rock die ingewikkeld was en toch toegankelijk. Dat laatste was in de jaren zeventig niet echt gemeengoed in de prog. De verwantschap van Spock’s Beard met Gentle Giant hoor je in alles, maar nog het meest in de vocale harmonie├źn.

Tijdens hun bestaan hebben ze weinig commercieel succes mogen genieten, maar in de loop der jaren is er de nodige erkenning gekomen, van zowel bands als publiek. Natuurlijk is er een Gentle Giant-website en daarop werd aangekondigd dat er een live-album gaat verschijnen. Het is een dubbel-cd met opnamen uit 1976, die al – in slechtere kwaliteit – als bootlegs circuleren.

De cd, Live at the Bicentennial 1776-1976, verschijnt op 19 november aanstaande via het label Alucard Music, dat wordt gerund door oud-Gentle Giant-bandlid Kerry Minnear.

Uiteraard is de release ook terug te vinden op de Nieuwe releases-pagina.

Een reactie

  1. Fijn dat je die onder de aandacht brengt.
    Een blast from the past, ik moet weer eens in mijn onder het stof verborgen vinyl collectie neuzen want daar moet nog ergens een exemplaar van de heren tussen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *