Haken – Darkest Light

Na drie fenomenale full-length albums brengt Haken over een maand, op 27 oktober, een EP uit. Restoration heet ‘ie en die naam slaat op het feit dat het nieuwe versies zijn van tracks die oorspronkelijk op de demo Enter The 5th Dimension stonden. Op de EP is voor het eerst de nieuwe bassist Conner Green te horen. Vooralsnog komt Restoration alleen uit als download en op vinyl. Gek genoeg krijg je het album er wel op cd bij als je het vinyl aanschaft.

De video is van “Darkest Light”, maar elke Hakenliefhebber zit vooral te wachten op de track “Crystallised”, 19 minuten kijk-mamma-zonder-handen-prog, met gastrollen voor Pete Rinaldi (Headspace) en Mike Portnoy. Grappig detail: Portnoy zal niet zingen of drummen. Wat hij wel doet is nog onbekend…

« »

© 2018 MetGitarenEnZo. Thema door Anders Norén.