Mean Deviation

Mean Deviation – Four Decades of Progressive Heavy Metal

Dit boek is al een paar jaar uit, maar desondanks is het nog steeds een echte aanrader. De prijs is inmiddels wel een stuk gedaald. Elk nadeel hep ze voordeel.

Jeff Wagner pretendeert in Mean Deviation niet volledig te zijn en maakt zich niet al te druk over definities in het genre. Daardoor is het een heerlijk leesbaar boek geworden dat gaat over muziek, muziek en nog eens muziek.

Je krijgt wel een goed beeld van wat er in de progmetal te vinden is. Het nadeel daarvan is dat je van alles leest over bands waar je vervolgens meteen de muziek van wilt gaan opzoeken. Het boek kost zo veel meer tijd dan je alleen voor het doorlezen nodig hebt, terwijl het toch al geen dun boekje is. Niettemin: onmisbaar voor elke progmetalnerd, als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *