Minerva – Maybe It’s Time

Is dat geen studentenvereniging? Ja, maar ook een bandje. Dat u nog nooit van ze gehoord hebt is niet zo gek. Onderstaande video verklaart dat volledig. Natuurlijk, het is opgenomen in een huiskamer, dat zegt al wel iets. En natuurlijk kan een zanger een slechte dag hebben. En de toetsenist en de drummer tegelijkertijd óók, dat kan.

Ik kwam er op via een sampler van Progshine Records, een klein Pools proglabel. Voornamelijk volstrekt onbekende namen, maar dat wil nog niet zeggen dat ze niet de moeite waard hoeven te zijn. Ik heb in de loop der jaren via File Under veel leuke en desondanks volstrekt onbekende bandjes ontdekt. Bandcamp is bovendien bij uitstek het medium om je als onbekende band met ambities te profileren.

Maar toen ik Minerva’s “Aftermath Of Realisation” daar hoorde… Laat ik het er op houden dat de track opviel tussen de rest. Ze hebben zelfs een pagina op Reverbnation. Je vraagt je af wat hun gedachte daarachter was.

Soms moet je je opnamen lekker achter slot en grendel in je oefenruimte houden, als herinnering voor uitsluitend in huiselijke kring. Door het uit te brengen is Minerva de progversie van Zanger Rinus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *