Planet Mellotron

Een van de sites waar ik met enige regelmaat naartoe surf is Planet Mellotron. De Mellotron zou je kunnen omschrijven als de primitieve voorloper van de sampler. Zo’n vijftig jaar geleden werd het apparaat ontwikkeld en ondanks dat de techniek feitelijk zwaar verouderd is wordt het apparaat nog regelmatig gebruikt, met name – maar zeker niet uitsluitend – in de progressieve hoek.

Planet Mellotron wordt bijgehouden door de Brit Andy Thompson. De vormgeving is in de vorige eeuw blijven steken, maar laat je daar niet door weerhouden. Naast heel veel cd-reviews vind je er allerlei artikelen, zoals dat over bijzondere eigenaren van Mellotrons, of welke muzikanten samples gebruiken in plaats van the real thing.

Luister eerst wat Mellotron-geluidsfragmenten en probeer ze vervolgens te vinden in onderstaande playlist Mellodrama. De playlist is overigens niet van mij, maar van uDiscover, een site die nog veel meer thematische playlists heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *