YYZ – Toronto Pearson International Airport

Niets laat muziek zo leven als het verhaal achter het ontstaan. Wist je bijvoorbeeld dat Rush het opmerkelijke ritme van “YYZ” niet zelf bedacht heeft?

YYZ is in luchtvaartkringen de officiële code voor het Toronto Pearson International Airport, het thuisvliegveld voor de heren. Ze hoorden de piepjes die YYZ in Morsecode van de verkeerstoren naar het vliegtuig stuurden en een song was geboren…

Leuk weetje: in 1982 werd het genomineerd voor een Grammy in de categorie Best Rock Instrumental award. “YYZ” werd tweede achter “Behind My Camel” van The Police. En nee, ik heb zo snel ook geen idee hoe dát nummer gaat. Je kunt wel stellen dat de jury ongelijk heeft gekregen van het rockpubliek.

De video is de liveversie van het Rush In Rio-album.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *