Pinnick Gales Pridgen - PGP2 cover

Pinnick Gales Pridgen – PGP2

Driemaal is scheepsrecht?

Het laatste studio-album van King’s X, XV, stamt alweer uit 2008. Aangezien drummer Jerry Gaskill onlangs weer hartproblemen heeft gehad is de kans op nieuw studiowerk voorlopig niet zo groot. Voorman dUg Pinnick heeft echter niet stilgezeten en heeft de afgelopen jaren behalve een solo-album ook nog platen gemaakt met Razr 13, Tres Mts., KXM, Grinder Blues (verschijnt komende week) en Pinnick Gales Pridgen.

Pinnick Gales Pridgen is vooralsnog het enige van alle projecten waarvan een tweede album is verschenen, heel praktisch PGP2 getiteld. Het debuut van Pinnick Gales Pridgen vond ik een fijn album, en toch viel het me tegen. Het was de som van de delen – King’s X’ Dug Pinnick op bas, gitarist Eric Gales en ex-The Mars Volta-drummer Thomas Pridgen. Ik had gehoopt op méér dan dat, maar dat kwam er voor mijn gevoel niet uit.

Blijkbaar dachten de heren daar anders over, want al snel zaten ze in de studio voor deze opvolger. Ik heb mijn best gedaan, maar ik vind dat ze hier zelfs de som der delen niet altijd halen. Het recept is hetzelfde: Pinnick en Gales brachten allebei songs in, er zijn een paar songs gezamenlijk geschreven (“I Ain’t Got No Money”en “The Past Is The Past”) en er is de afsluitende instrumental “Jambiance”. Bij het debuut zat er nog consistentie in, bij PGP2 maak ik al snel op gehoor het onderscheid tussen Pinnick/King’s X-songs en Eric Gales-songs. “Every Step Of The Way” en “Have You Cried?” zijn heerlijke Pinnick-tracks, maar hadden zo op King’s X-albums gekund, terwijl de meest Eric Gales-nummers toch echt een slag minder goed zijn.

Bij “Jambiance” gaan vijf minuten de remmen los en vraag je je af waarom ze niet vaker lekker aan het jammen geslagen zijn om met songs op de proppen te komen. Wat ongelooflijk zonde! Drie topmuzikanten, maar die topplaat is ze nog niet gelukt.

File: Pinnick Gales Pridgen – PGP2
File Under: Driemaal is scheepsrecht?
File Video: [Every Step Of The Way] [albumtrailer]

(Magna Carta)

Meer recensies én foto’s op File Under.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *