Revolution Saints

Frontiers-platenbaas Serafino Perugino heeft er een handje van om bands samen te stellen. Tot voor kort waren dat vooral AOR-projecten, met behoorlijk wisselende resultaten. W.E.T. was geslaagd, Starbreaker bij het debuut ook, maar bij menig project leek het niet meer dan een kwestie van een la met voor andere projecten afgekeurde tracks opentrekken, wat bestanden heen en weer sturen en hup, er was weer een cd.

Inmiddels kunnen de classic rockers Frontiers ook vinden en is de vijver waarin Perugino kan vissen voor zijn projecten een stuk interessanter. Binnenkort kunnen we het debuut tegemoet zien van Rated X, het project van Joe Lynn Turner, Carmine Appice, Tony Franklin en Karl Cochran.

Blabbermouth meldt vandaag dat er nog een interessant project met classic rockers aan zit te komen. Allemaal betrokken bij verschillende Frontiersbands van niveau. Revolution Saints bestaat uit Jack Blades (Night Ranger), Doug Aldrich (ex-Whitesnake, Burning Rain) en Deen Castronovo (Journey). Opmerkelijk: Castronovo is de leadzanger. Dat hij dat kan, bleek al op Journey’s Generations en op het laatste solo-album van Neal Schon, So U.

Perugino houdt overigens een stevige vinger in de pap, want als producer is Alessandro Del Vecchio aangesteld, zo’n beetje Frontiers’ huisproducer. Niet alles wat hij heeft afgeleverd is even goed, maar de drie hoofdrolspelers hebben genoeg ervaring om het in goede banen te leiden.

Helaas moeten we nog wel op dit album wachten tot volgend jaar. Een exacte releasedatum is ook nog niet bekend.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *