Het ziet er naar uit dat er binnenkort weer een stel Beatlescovers aan mijn collectie toegevoegd gaan worden. The Art Of McCartney is een album met 34 Beatles/Wings/McCartney-tracks, gezongen door een buitengewoon gevarieerd gezelschap. Voor rockers zitten daar bijvoorbeeld tussen Heart (“Band On The Run” en “Letting Go”), Kiss (“Venus And Mars/Rockshow”), Def Leppard (“Helen Wheels”) en Roger Daltrey (“Helter Skelter”).

Ik kan niet zeggen dat ik van alle deelnemende artiesten even blij word. Harry Connick jr – huuu! -, Jamie Cullum – brrrr – en een van de meest irritante acts ever, The Cure – vleermuisjes annex pathetische droefsnoeten – zal ik waarschijnlijk met plezier overslaan. Maar ja, het blijft wel een plaat met fantastische songs, uitgevoerd door een niet misselijk rijtje artiesten. Dat na de samenwerking op de Sound City-cd de Foo Fighters er niet bij staan, verrast me dan wel weer. De cd’s komen uit op 17 november. Op het bijbehorende YouTubekanaal zijn diverse clips te vinden.

Er zijn nog acht tracks extra te krijgen, maar dan moet je wel heel diep in de buidel tasten voor de boxsets die een maand later uitkomen.