The Godz cover

The Godz – The Godz (1976)

In de rubriek Vergeten en verguisd zal ik – de naam zegt het al – albums aan de orde laten komen die volgens mij veel meer aandacht hadden moeten krijgen of die te snel in de vergetelheid zijn geraakt. In veel gevallen zal dat behoorlijk foute hardrock zijn, zoals het debuutalbum van The Godz.

The Godz was afkomstig uit Columbus, Ohio – niet te verwarren met de bekendere New Yorkse noiserockers met dezelfde naam. De band draaide om bassist/zanger Eric Moore en zou heden ten dage waarschijnlijk een stonerrockband zijn. De riffs waren groot, het tempo laag, de zang verre van gepolijst. Het was echter 1976, dus ze gingen richting hardrock, met een flinke lik southern rock erdoor. Op het debuut was er nog een opmerkelijke cover te vinden: Golden Earrings “Candy’s Going Bad”.

The Godz bestaat nog steeds (hoewel uit slechts twee bandleden) en Eric Moore is met de backcatalogue aan de slag gegaan. Voor zover ik kan nagaan heeft alleen gitarist Mark Chatfield er nog enige bekendheid uit weten te slepen als bandlid van Bob Seger, van begin jaren tachtig tot 2011.

Meer vergeten dan verguisd, maar echt de moeite waard: The Godz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *