Uli Jon Roth – Venga La Primavera

Een gitarist die na zijn tijd in de Scorpions grotendeels vergeten is, is Uli Jon Roth. Daar komt bij dat hij gezien wordt als een van de grondleggers van het neo-klassieke gitaarwerk en zich vooral bezighoudt met instrumentale muziek. Hij is daardoor voor het grote publiek sowieso niet zo interessant.

Hij had en heeft een fascinatie met klassieke muziek en ging daarin zelfs zover dat hij speciale gitaren liet bouwen, met extra frets voor de hogere noten om zodoende de klanken van een viool te benaderen. In deze video is hij met een van deze Sky-gitaren te zien.

Van de video zelf heb je al gauw de neiging om te denken dat het ook wel iets minder pompeus had gemogen, maar muzikaal is er niets mis mee. En als je denkt dat het nummer bekend voorkomt, dan klopt dat. “Venga La Primavera” is van Vivaldi’s De Vier Jaargetijden. Roth heeft dat hele stuk opgenomen onder de titel Metamorphosis, met het voor de gelegenheid samengestelde Sky Orchestra met strijkers, percussie en ene Don Airey op klavecimbel. Dat klinkt over the top en dat is het ook, maar het blijft een prachtplaat, zeker wanneer je iets hebt met de combinatie van klassiek en rock.

« »