Yellow Matter Custard – Abbey Road Medley

Al jaren heb ik veel meer Beatlescovers in mijn collectie dan originelen. Dat is vooral te danken aan Yellow Matter Custard.

Onder die naam hebben Mike Portnoy, Neal Morse en Paul Gilbert – die vaak hebben samengewerkt in coverprojecten – samen met ofwel Matt Bissonette, ofwel (zoals hier) Kasim Sulton uitsluitend Beatlescovers gespeeld. Ze zijn allen grote kenners van het oeuvre en dat merk je.

Ze hebben twee keer een minitour gedaan als Yellow Matter Custard en van beide zijn een dvd en dubbel-cd verschenen, One Night In New York City (2003, 30 tracks) en One More Night In New York City (2011, 39 tracks en geen dubbelingen). Uitgebreide verhalen op de cd zijn meestal vooral vermoeiend, maar zeker op One More Night In New York City zorgen juist die verhalen ervoor dat de pret die de heren zelf die avond hadden ook op de cd te horen is.

Uit 2011 is ook deze Abbey Road-medley. Twintig minuten lang en zeer het bekijken waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *