Foo Fighters – Monkey Wrench

Het nieuwe album Sonic Highways viel niet echt mee, nee. Maar het zorgde er wel voor dat ik weer eens naar The Colour And The Shape geluisterd heb, met wat mij betreft de ultieme Foo Fighterstrack “Monkey Wrench”. Echt een nummer dat ik elke dag zou kunnen horen zonder dat het me zou gaan vervelen. ‘It was a riff that turned into another riff that turned into another riff and ended up being a nice little power punk song,’ aldus Grohl.

The Colour And The Shape was ook het laatste album waarop Dave Grohl zelf het meeste drumde. Door omstandigheden zijn er maar liefst drie drummers op album en bonustracks te vinden. Eigenlijk was William Goldsmith de drummer, maar Grohl heeft vrijwel alle drumpatijen opnieuw opgenomen. Goldsmith moest via bassist Nate Mendel vernemen dat Grohl niet een paar, maar álle songs opnieuw drumde en hield de eer aan zichzelf. De nieuwe drummer werd Taylor Hawkins en die is op bonustracks te horen.

Hoewel Hawkins een fantastische drummer is, hoor je op “Monkey Wrench” hoe goed Grohl is in drumpartijen die een song voortjagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *