Alex Van Halen live

Van Halen – Hot For Teacher

Muzieknerds zijn dol op lijstjes. Ze hebben weliswaar nul waarde, maar het is altijd weer een goed excuus om naar hele fijne muziek te luisteren.

Dat weten ze bij Music Radar ook, vandaar dat ze met een lijstje van de beste tien drum intro’s ooit kwamen. Twee keer John Bonham, drie keer Dave Grohl, dus gevarieerd is anders, maar vooruit.

Grappig detail: nog geen twee maanden geleden publiceerden ze een lijstje met de 21 beste drumintro’s aller tijden, met een stevig afwijkende top 10. Om nog maar even de zinloosheid van lijstjes te benadrukken.

De nummer 1 was wel in beide lijstjes gelijk: Van Halen’s “Hot For Teacher”, van het album 1984. Inderdaad een volstrekt herkenbaar intro, en bovendien een waar je geen baslijn of gitaarriff nodig hebt voor het echte effect. Overigens kon ik geen livevideo vinden waar je impact van die donderende drums zo voelt als op de studioversie, dus die heb ik er ook bijgezet.

Als muzieknerd vond ik uiteraard dat beide lijstjes niet deugen. Binnenkort zal ik dan ook een eigen drumintro-playlist posten.

Afbeelding / CC-licentie

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *