White Appice Mendoza Iggy – One More For Rock ‘n’ Roll

Ook wel WAMI genoemd is deze band samengesteld uit grote namen: zanger Doogie White (Michael Schenker, Rainbow), drummer Vinny Appice (Dio, Black Sabbath) en bassist Marco Mendoza (Whitesnake, Thin Lizzy). Alleen de vierde, Iggy Gwadera, is een grote onbekende.

Mendoza ontdekte Gwadera in het voorprogramma van Thin Lizzy in Polen en zag mogelijkheden. De composities zijn alle van de hand van de Poolse broers Wojtek en Piotr Cugowski, terwijl de productie is gedaan door Jarek ‘Chilek’ Chilkiewicz.

Het zal me benieuwen of we meer gaan horen van Iggy Gwadera. Ten tijde van de opnames van het album Kill The King was hij nog maar zestien(!) jaar oud. Laten we hopen dat hij de tijd krijgt om te groeien. Zestien is wel erg jong om meteen in het rockcircus mee te draaien. Rowan Robertson kwam ooit als zeventienjarige bij Dio en is daarna vrijwel uit beeld verdwenen, ondanks fantastisch gitaarwerk op die ene cd, Lock Up The Wolves.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *