AC/DC - Rock Or Bust cover

AC/DC – Rock Or Bust

(Nog) Ongebroken

Het was geen fijn jaar voor AC/DC. Allereerst was er het nieuws rond Malcolm Young, die tal van gezondheidsproblemen gehad blijkt te hebben, met als nekslag de dementie waardoor hij de band noodgedwongen moest verlaten. Vervolgens was er het gedoe rond drummer Phil Rudd, die drugs- en de bijbehorende gedragsproblemen lijkt te hebben.

Rudd was nog wel aanwezig voor de opnamen van Rock Or Bust, maar juist drummers zijn redelijk uitwisselbaar bij AC/DC, dus live zal hij niet zo gemist worden. Het vertrek van Malcolm Young is daarentegen een aderlating van formaat. Gelukkig was neef Stevie Young – die Malcolm Young al eens eerder verving – beschikbaar. De echte test komt bij een eventuele volgende plaat, want Angus en Malcolm hadden alle songs al geschreven toen het vertrek van Malcolm bekend werd.

Op dit album – met 35 minuten het kortste uit hun loopbaan – is alles daardoor min of meer bij het oude gebleven. Dus rest eigenlijk slechts de vraag: zitten er een paar knallers tussen die het goed zullen doen tussen de klassieke tracks die bijna standaard in de setlist van AC/DC zitten?

Het antwoord is een volmondig ja. “Rock Or Bust” en “Play Ball” gaan het prima doen bij optredens. Mijn eigen favoriet is “Emission Control”. Misschien is het wat ongelukkig dat het de eerste twee tracks en de afsluiter zijn, maar daartussen valt ook genoeg te genieten. “Miss Adventure” is zeker niet de sterkste track, maar zal het als meebruller live vast goed doen en ook “Dogs Of War” zou de setlist wel eens kunnen halen.

Of er na dit album ook AC/DC-songs geschreven kunnen worden zónder Malcolm zal nog moeten blijken. Mocht dit onverhoopt het laatste AC/DC-album zijn, dan hebben ze in elk geval met een fijne plaat afscheid genomen.

File: AC/DC – Rock Or Bust
File Under: (Nog) Ongebroken
File Video: [“Rock Or Bust”] [“Play Ball”] [AC/DCTube]

(Columbia)

Meer recensies én foto’s op File Under.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *