Lazuli – 9 Hands Around The Marimba

Van progressieve rock verwacht je dat er nieuwe dingen uitgeprobeerd worden. Desondanks zijn er erg veel bands die zich nauwgezet houden aan het stramien van technisch hoogstaande rock met tempowisselingen per strekkende meter en dramatiek in bulk.

Zo niet de Franse proggers van Lazuli. Op hun dvd Live @ L’Abeille Rôde zijn diverse bijzondere versies te zien van hun tracks. Helemaal nieuw was dit “9 Hands Around The Marimba”. ‘Hoezo 9 handen?’, zegt nu de oplettende lezer. Nou, omdat gitarist Claude Leonetti ooit een motorongeluk had, daarbij het gebruik van één hand verloor en daarvan een pluspunt wist te maken door – heel progressief – de Léode te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *