Thomas Dolby – I Scare Myself

De Top-2000 volg ik al jaren niet meer, geheel in lijn met het afschaffen van de radio als component van mijn stereo-installatie. De Snob-2000 wordt gerund door Ondergewaardeerde Liedjes, waar ik met veel plezier voor schrijf, maar ook die interesseert me niet echt.

Behalve dat dergelijke lijsten sowieso enorm afhankelijk zijn van de modes van dat moment, is ook de Snob-2000 een lijst die flink naar één kant overhelt, namelijk naar de indie. Net zoals dat met de Ondergewaardeerde 30 het geval is. Kwestie van smaken die elkaar opzoeken. Dat is niet erg, maar de Snob-2000 heeft daarmee evenveel betekenis als de Top-2000: geen.

Opmerkelijk is dat in beide lijsten een liedje ontbreekt dat wat mij betreft tot de mooiste popliedjes ooit hoort: Thomas Dolby’s “I Scare Myself”. Geen opbouw naar een climax, maar een liedje dat klein en ingetogen blijft, met jazzy passages die te afwijkend lijken voor popmuziek. Prachtig!

Wat ik nooit geweten heb: “I Scare Myself” is een cover. Oorspronkelijk stamt het uit 1969 en is het uitgevoerd door Dan Hicks & His Hot Licks.


Thomas Dolby I Scare Myself door Celtiemama

2 reacties

    1. Hornsby heb ik altijd soundtrackmuziek gevonden. ;-) Hij was wel afwijkend, maar muziek met beelden van mistige heuvels in de verte heeft het vaker goed gedaan volgens mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *