AC/DC – What Do You Do For Money Honey

Ik ben een albumliefhebber pur sang. Ik houd van de opbouw op een album en de sfeer die erbij hoort. Gewone verzamel-cd’s heb ik niet zoveel, simpelweg omdat die opbouw er niet is en de sfeer per track verschilt. Liever heb ik dan live-albums omdat opbouw en continuïteit van sfeer dan plots weer een rol gaan spelen, zelfs als het opnamen van verschillende optredens zijn die aan elkaar worden geplakt.

De echte klassiekers zijn albums die van de eerste tot de laatste track helemaal goed zijn. Geen vullers, geen tracks die je wel zou kunnen missen. Het ultieme voorbeeld van zo’n album is voor mij AC/DC’s Back In Black. De titeltrack heb ik een paar keer als cover (van Living Colour, CPR, Def Leppard’s Phil Collen en Santana), maar AC/DC coveren is onbegonnen werk volgens mij. Zeker wanneer je het zo doet. Huuuh!

Nee, dan liever het origineel.

« »