AC/DC – What Do You Do For Money Honey

Ik ben een albumliefhebber pur sang. Ik houd van de opbouw op een album en de sfeer die erbij hoort. Gewone verzamel-cd’s heb ik niet zoveel, simpelweg omdat die opbouw er niet is en de sfeer per track verschilt. Liever heb ik dan live-albums omdat opbouw en continuïteit van sfeer dan plots weer een rol gaan spelen, zelfs als het opnamen van verschillende optredens zijn die aan elkaar worden geplakt.

De echte klassiekers zijn albums die van de eerste tot de laatste track helemaal goed zijn. Geen vullers, geen tracks die je wel zou kunnen missen. Het ultieme voorbeeld van zo’n album is voor mij AC/DC’s Back In Black. De titeltrack heb ik een paar keer als cover (van Living Colour, CPR, Def Leppard’s Phil Collen en Santana), maar AC/DC coveren is onbegonnen werk volgens mij. Zeker wanneer je het zo doet. Huuuh!

Nee, dan liever het origineel.

8 reacties

 1. Ik ben ook zo’n albumliefhebber. En je hebt gelijk dat alles draait om opbouw en balans in nummers. Ik heb weinig met losse nummers, tenzij zij iets speciaals hebben. Ik kom niet verder dan 15 singles. :)

  Jouw waarschuwing voor die AC/DC-cover had vele malen groter moeten zijn. Ik schrok me rot. :(

  1. Sorry. :-) Erg is ‘ie, hè?

   Ik heb wel meer singles dan vijftien, maar dan heb ik het bijbehorende album al en wilde ik ook de extra tracks op de single hebben.

  1. Toch kwam meen van mijn favoriete bandjes terug op het loslaten van het albumconcept. Umphrey’s McGee maakte met Death By Stereo wat ze zelf ‘a collection of songs’ noemden, om vervolgens met Similar Skin weer uitdrukkelijk een album te maken.

    1. Tot twee jaar geleden heb ik heel lang mijn muziekspeler op de pc laten shuffelen. Ik ben op een gegeven moment weer hele cd’s gaan draaien en dat is meteen zo gebleven.

     Als je recenseert kan shuffelen nog wel eens helpen om vooroordelen kwijt te raken overigens. Dat iets reuze lekker klinkt en dan plots van dat bandje blijkt te zijn dat je nooit zo zag zitten… ;-)

     1. Ik shuffle uit principe niet. Iemand die Operation Mindcrime shufflelet, is helemaal geshuffeled. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *