Whitesnake - Live In '94 - Back To The Bone cover

Whitesnake – Live In ’84 – Back To The Bone

Voor de verzamelaars

Hèhè, eindelijk een live-cd van Whitesnake met John Sykes! Hé, maar wacht, Live In ’84, da’s dus voordat hij Whitesnake nieuwe successen bezorgde met zijn gierende uithalen? Jup, dit album is van na het verschijnen van Slide It In. Sykes zat net in de band en speelde in zijn eentje alle gitaarpartijen.

De timing van dit concert blijft daarmee interessant: de flashy metalgitarist John Sykes speelt hier tracks van de twee bluesgitaristen Mel Galley en Micky Moody en dit markeert de overgang naar het nieuwe Whitesnake. Jon Lord was op dat moment al weg voor de Deep Purple-reünie, zijn vervanger Richard Bailey stond naast het podium en hier zie je daarom Whitesnake als viermansband met Coverdale, Sykes, bassist Neil Murray en drummer Cozy Powell.

Coverdale is samen met producer Michael McIntyre over de hele wereld op zoek gegaan naar de beste audio en video. Of ze hebben niet goed gezocht, of er is verrassend weinig in fatsoenlijke kwaliteit opgenomen. De eerste negen tracks zijn van hetzelfde Japanse optreden en lijden zwaar onder een bijzonder zompig geluid, waarin aanvankelijk bijvoorbeeld de snaredrum amper te horen is. Op Spotify staat er heel slim ‘Official Bootleg’ achter de titel, en dat is niet voor niets. Het is niet van dat dramatische geluid dat met een Walkman in het publiek is opgenomen, maar je merkt goed dat het dertig jaar oude opnamen zijn.

“Love Ain’t No Stranger”, “Ready An’ Willing” en “Slow An’ Easy” staan er nog een tweede keer op, in iets betere kwaliteit opgenomen in Las Vegas. De afsluiter is vooral van historische waarde: het is een zestien minuten durend optreden voor een Zweedse tv-show met vier tracks (“Gambler”, “Guilty Of Love”, “Love Ain’t No Stranger” en “Ready An’ Willing”) waarbij Jon Lord voor het laatst de toetsen voor zijn rekening nam. Het geluid is daarbij helaas weer belabberd.

Al met al is Live In ’84 – Back To The Bone vooral een album geworden voor de fanatiekste Whitesnakefans die alles willen hebben.

File: Whitesnake – Live In ’84 – Back To The Bone (dvd/cd)
File Under: Voor de verzamelaars
File Video: [“Love Ain’t No Stranger”] [albumtrailer]

(Frontiers/Rough Trade)

Meer recensies én foto’s op File Under.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *