Voor de drummer, door de drummer

Mijn bijdrage voor de Liedjes die de zanger niet zingt-battle op Ondergewaardeerde Liedjes.

Er zijn allerlei bands met twee of zelfs drie leadzangers in de gelederen. Journey legde de lat wat hoger op het album Generations. Hoewel ze in Steve Augeri een uitstekende zanger hadden, zongen op dat album alle vijf (!) de bandleden op minstens één nummer de leadzang. Inclusief drummer Deen Castronovo, die nooit eerder als leadzanger had gefungeerd.

“A Better Life” was door gitarist Neal Schon en toetsenist Jonathan Cain voor Castronovo geschreven toen die een tijdje in een ontwenningskliniek zat. Een song als hart onder de riem. Toen het nummer jaren later daadwerkelijk werd opgenomen, suggereerden Schon en zanger Steve Augeri dat hij het zelf zou zingen. Het resultaat mag er zijn.

Het nummer is een aanstekelijke semi-ballad die drijft op een eenvoudig gitaarloopje dat de sfeer zet voor de smoky zangpartij van Castronovo. In niets is te merken dat hij van huis uit helemaal geen zanger is. Integendeel, het is een van de beste tracks van het album, niet in het minst door de fraaie zang.

Dat viel meer mensen op. Vorig jaar zong hij ook enkele tracks op het solo-album So U van Neal Schon en een paar dagen geleden kwam het debuutalbum van de formatie Revolution Saints uit, waarop Castronovo de meeste leadzang voor zijn rekening neemt.

En zo staat er pardoes wéér een drummer achter de microfoon…

Lees ook de andere bijdragen aan de Liedjes die de zanger niet zingt-battle op Ondergewaardeerde Liedjes.