Popa Chubby - I'm Feelin' Lucky cover

Popa Chubby – I’m Feelin’ Lucky

Je wordt ouder, Popa

Popa Chubby zit 25 jaar in het vak. Dat wordt gevierd met een nieuwe cd, I’m Feelin’ Lucky, en in Europa zit daar bovendien een bonus-cd 25 Years! bij.

Tijd om er flink in te vliegen, zou je denken. En toch wil I’m Feelin’ Lucky alsmaar niet tot leven komen. Natuurlijk, Popa Chubby kan lekker soleren, maar de tracks waarin hij dat doet blijven desondanks te vaak wat braafjes. De ene cover, “Rollin’ And Tumblin'” is overbekend – vooral in de versie van The Yardbirds, zij het met een andere tekst en onder de titel “Drinking Muddy Water” – maar wel een hoogtepunt, onder andere door een fijne slidesolo.

Er zijn ook nog twee duetten te vinden op dit album. “Rock On Bluesman” is een duet met Mike Zito (Royal Southern Brotherhood) en “Come To Me” met Dana Fuchs. Die laatste combinatie is door het contrast van hun stemmen erg geslaagd. Ook “Save Your Own Life” is lekker, omdat Popa Chubby daar in elk geval lekker stevig van leer trekt.

Live is Popa Chubby rauw en energiek, maar op deze cd ontbreken beide factoren te vaak. Ik weet het, studio is dat vaker het geval bij hem, maar ik vind het een gemis. Zeker bij iemand die compositorisch toch vaak braaf binnen de blueslijntjes kleurt.

De bonus-cd is eigenlijk interessanter. Niet altijd even goed in compositorisch opzicht en zeker niet in geluidskwaliteit, maar vooral omdat er flink in de archieven gegraven is. Dat levert een aantal leuke muzikale uitstapjes op.

Van de tien tracks dateren er acht uit de jaren tachtig, bijvoorbeeld met Popa Chubby’s eerdere bands Bloodclot en Noxcuse en “Mike The Cop”, spoken word van de dichter Joe Lobelle met muzikale omlijsting. Verder is er nog één track uit de jaren negentig te vinden, de dik tien minuten durende “Steef Jam”, en als afsluiter “Popa Chubby Is An Old Ass Man”, een samenwerking uit 2013 met hiphoppers Street Docs.

File: Popa Chubby – I’m Feelin’ Lucky
File Under: Je wordt ouder, Popa
File Video: [PopaTube]

(Dixiefrog / Bertus)

Meer recensies én foto’s op File Under.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *