Extreme – Get The Funk Out

De stijl van gitarist Nuno Bettencourt beviel me altijd al, maar bij een concert in 013 (kort daarvoor mocht ik hem interviewen) zag ik pas echt hoe ongelooflijk goed hij is. Het gemak waarmee hij de ritmepartijen voortdurend voorzag van allerlei snelle licks was verbijsterend. Sindsdien staat hij bij mij op hetzelfde niveau als Paul Gilbert en Steve Vai.

In het intro van “Get The Funk Out” – of eigenlijk het ervoor geplakte stukje van “He Man Woman Hater”- zie je een beetje hoe hij dat voor elkaar krijgt: hij is heel effici├źnt in zijn bewegingen met de linkerhand. Net Eddie Van Halen weet Bettencourt zijn gitaarwerk steeds weer in te bedden in een echt liedje. Nog een paar leuke weetjes: Bettencourt noemt Kayak als een van zijn voorbeelden en hij is sinds 2010 gitarist in de liveband van… Rihanna!

« »