John Cougar Mellencamp – Jack & Diane

Hij gebruikte nog de naam John Cougar in 1982 en de track is onmiskenbaar uit de jaren tachtig. Desondanks heeft John Mellencamp met “Jack & Diane” een nummer gemaakt dat wat mij betreft de jaren uitstekend heeft doorstaan. Die enkele snaar in het karakteristieke intro, de hi-hat in de brug, het klopt nog steeds helemaal.

7 reacties

 1. Grappig dat je uitgerekend nu een song van JCM op je blog plaats. Ik ben lid van een motorclub. En op het forum is een draadje met een spelletje waarbij je woord(en) uit de songtitel moet hergebruiken. Uitgerekend deze week heb ik de song Chestnut Street geplaatst. :) 1 van de weinige liedjes met Chestnut in de titel.
  Jack & Diane stamt nog net uit mijn MAVO-tijdperk, toen ik nog actief de hitparades volgde. :)

 2. Ik ben kort na geleden na dik dertig jaar toch weer begonnen met gitaarspelen. “Jack & Diane” is een heerlijk nummer om te spelen, vandaar dat ‘ie ook hier verscheen. :-)

  1. Ik ben juist dik 20 jaar geleden gestopt met gitaarspelen na een motorongelukje waarbij het gewricht van mijn linkerpink om zeep is geholpen. Samen met mijn korte vingers is het spelen van een G-accoord al onmogelijk. :(
   Wat voor een gitaar heb je? Ik heb geen afstand kunnen doen van mijn aangepaste Hohner Strat en mijn 100W Fender Twin Reverb :)

   Jack & Diane heeft lekkere rifjes om te oefenen. En ook met Thin Lizzy zul jij je vast wel weten te vermaken. :)

   1. Twee cheapo (maar voorlopig prima) gitaren, een Les Paul-kopie van het wereldberoemde merk Boston (kuch) en een Gio Ibanez RG.

    Leren gitaarspelen is een stuk makkelijker geworden door het internet, moet ik zeggen. :-)

    1. Bij deze wat info over het wereldberoemde gitaarmerk Boston. Die worden in dezelfde Koreaanse fabriek gemaakt waar ook het merk Rockwood wordt/werd gemaakt. En dat is dezelfde fabriek waar mijn Hohner Arbor Strat Sunburst ook vandaan komt. :)
     De sustain van de Hohner LP-types L59 en L75 waren eind jaren 80 veel beter dat die van Gibson. Ik heb er weleens aan gedacht om zo’n eentje te kopen en aan de muur te hangen. Ze hebben mooie kleurstellingen.

     1. Ha! Dat is meer informatie dan mijn online speurwerk opleverde. Thanks!

 3. Ik hoorde dit van de eigenaar van muziek(instrumenten)handel Reichenbach in Zwolle. Die heeft die 3 merken in het assortiment ( gehad). Deze fabriek maakt naast eigen merken ook voor andere partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *