In elke stijl en in elke broekzak

Mijn bijdrage aan de mondharmonicabattle op Ondergewaardeerde Liedjes:

Een van de meest veelzijdige instrumenten is de mondharmonica. Het past in vrijwel elke muziekstijl én het past in vrijwel elke broekzak. Maar laten we wel zijn: het klinkt nergens zo goed als in blues en rootsmuziek.

Het trio Moreland & Arbuckle uit Kansas vertolkt precies die genres. De band heeft geen bassist. Wel een drummer en een gitarist met vier snaren op een cigarbox-gitaar. De laagste snaar daarvan gaat naar een basversterker, de andere drie naar een gitaarversterker. Maar de echte melodie komt van de zang van Dustin Arbuckle – én van zijn mondharmonica.

Met minimale middelen wordt een heerlijke boogie uitgevoerd, waarbij de mondharmonica het solo-instrument is. Na iets meer dan drie minuten is het alweer voorbij, maar ik wed dat je al die tijd mee hebt zitten bewegen…

Lees ook de andere bijdragen aan de mondharmonicabattle op Ondergewaardeerde Liedjes.