4 reacties

 1. Wat een stukje nostalgie. Die mooie dubbel-LP-hoes met uitklapposter en bouwplaat van het afgebeelde spaceship. Kant 1 was mijn favoriet met als hoogtepunten Turn to Stone en It’s Over.
  Fijn dat je dit Spotify-album hebt geplaatst. Scheelt zoekwerk. :)

  1. Naast de Iron Maiden-hoezen is dit inderdaad een voorbeeld van de meerwaarde van het artwork bij vinyl.

   Jeff Lynne blijft zwaar onderschat, vind ik. Volgens mij was hij de belangrijkste factor dat het debuut van The Traveling Wilburys zo’n wereldplaat is.

   Mijn favoriet op dit album is overigens “Birmingham Blues”. Ik heb er nog een half een stukje over geschreven voor de plaatsnamenbattle op Ondergewaardeerde Liedjes. Uiteindelijk viel de keuze tóch op Billy Joel’s “Allentown”.

   1. Er zijn weinig artiesten/muziekuitgevers, die op een artistieke wijze de CD’s hebben weten te omarmen. Zo vind ik Lateralus van Tool subliem. Dichter bij huis kan ik het huisvlijt van De Kift en Krang wel waarderen.
    Als iemand, die nog steeds een CD wil hebben ipv een download, kan de “boekjes” van InsideOut ondanks de meerprijs zeer waarderen. Ik cind het opvallend dat ik bv de 1e CD van Dead Soul Tribe afspeel het boekje inkijk, terwijl dit bij de jewelcases zelden voorkomt.

   2. Ik heb een haat/liefde verhouding met Jeff Lynne. Out of the Blue is in mijn ogen hun beste plaat, terwijl hun medewerking aan Xanadu het dieptepunt was. TW waren zo goed omdat de heren zonder opgeblazen ego’s lekker muziek gingen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *