Drs. P – De commensaal

Geen gitaren en geen rock, dat klopt. Maar mooi blijft ‘ie.

Bij het zoeken van de video had ik overigens niet verwacht dat dit in 1964 zomaar in een populair tv-programma is uitgezonden, gezien de toch vrij morbide tekst. Briljant, dat wel. Drs P (1919-2015)

Update: De livevideo die hier stond is van het internet verdwenen, vandaar dat er nu een zonder bewegend beeld staat.

3 reacties

  1. Het heeft lang geduurd, pas na mijn 40e, voordat ik de teksten van Drs. P. begon te waarderen. Vooral zijn punctuele rijmkunsten, ten opzichte van de rijmwoordenboeken die door Andr├ę Hazes en de afdeling Volendam worden gebruikt. En dat is op zich vreemd hoewel ik al heel lang een groot bewonderaar ben van Godfried Bomans en iets minder lang van het botte fenomeen Andre Manuel.

    1. Vergeet ook niet het ingewikkelde en toch steeds weer perfect passende metrum. Menig “ik-hou-van-jou-en-blijf-je-trouw”-artiest zou er knap veel moeite mee hebben. :-)

      1. Drs. P. beweerde een zuivere zangstem te hebben, maar die pastte niet bij zijn liedjes. :-) En hij was een purist als het ging om het het zuiver toepassen van de bij elkaar horende rijmwoorden. Dus niet te vergelijken met mijn Sinterklaasgedichtjes. En dan gebruik ik niet eens een rijmgenerator van internet. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *