Trixter - Human Era cover

Trixter – Human Era

Vulling

De afgelopen jaren zijn er heel wat hairmetalbands weer bij elkaar gekomen. Meestal zijn er goede indicaties of het alléén voor het geld is, of dat ze er ook nog lol in hebben: houden ze het langer dan één album met elkaar uit, duurt de reünie langer dan twee jaar?

Bij Trixter is het antwoord op beide vragen helder: ja. De tourlijst verraadt weliswaar dat het vast niet hun enige inkomen zal zijn, maar ze zijn sinds 2007 weer actief en Human Era is hun tweede album sinds de reünie.

Het begint met “Rockin’ To the Edge of The Night”, dat wel erg aan de beginjaren van Bon Jovi doet denken. Niks-aan-de-hand-pretrock en tegelijkertijd ook wat weinig om het lijf hebbend. Bij de volgende track weet je al dat het van hetzelfde laken een pak is door de titel: “Crash That Party”.

Natuurlijk, Trixter is een typische vertegenwoordiger van de hairmetal, maar het gemakzuchtigste spul uit de jaren tachtig hoeft wat mij betreft niet overgedaan te worden. En jammer genoeg is dat precies wat Trixter aan het doen is. Net als bij het vorige album New Audio Machine houdt het qua soortelijk gewicht niet over.

Uitvoering en productie zijn prima, zodat je je bij uitschieters als “Midnight In Your Eyes” nog goed kunt vermaken. Voor een album is het echter allemaal nèt wat te gemakkelijk en voorspelbaar. Prima vulling op een hairmetalfestival, maar dat is het dan ook wel.

File: Trixter – Human Era
File Under: Vulling
File Video: [“Rockin’ To The Edge Of The Night”] [“Human Era”] [“Midnight In Your Eyes” (audio)] [Human Era EPK]

(Frontiers/Rough Trade)

Meer recensies én foto’s op File Under.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *