King Of The World - Live At Paradiso cover

King of the World – Live At Paradiso

Noblesse oblige

Na twee albums al een live-cd, King Of The World weet blijkbaar hoe ik het graag zie. Live At Paradiso bevat bevat een optreden van vorig jaar december dat dezelfde ontspannen blues laat horen als op de studio-albums.

Met een fijne mix waarin ieder volop de ruimte krijgt gaat het ook op dit livealbum niet van dik hout zaagt men planken. Meestal zijn het de toetsen die als eerste het onderspit delven bij liveregistraties, maar dat is hier niet het geval. Luister maar eens naar Govert van der Kolm op de heerlijke versie van Delbert McClintons “Do It”. Gitarist Erwin Java krijgt op andere momenten de ruimte, zoals op “Can’t Go Home”, waar hij zich helemaal mag uitleven – en dat ook doet.

Er zijn vier covers in de setlist te vinden. Naast “Do It” zijn dat twee van de covers van het debuut: Ashford & Simpsons “Let’s Go Get Stoned”, vooral bekend geworden door Ray Charles, en Johnny Guitar Watsons “Broke And Lonely”, weer met een glansrol voor Van der Kolm. De laatste cover is van Freddie Kings “Woman Across The River”.

De ritmesectie van Fokke de Jong en Ruud Weber is in de eerste plaats strak en functioneel, en live komt het het soulvolle stemgeluid van bassist Ruud Weber prima uit de verf. Hij heeft welsiwaar geen stem die je er na drie maten al uitpikt, maar in klasse en overtuiging maakt hij dat ruimschoots goed. Alle aankondigingen zijn in het Engels en dat doet wat vreemd aan, al zullen daar vast legitieme commerciële overwegingen een rol gespeeld hebben.

Maar wat maakt het uit, van opener “Messing with my mind” tot afsluiter “Beating Like A Drum” is het vijf kwartier genieten van wat deze vier heren te berde brengen. Zoals ik al zei: King Of The World is Nederlandse bluesadel.

File: King of the World – Live At Paradiso
File Under: Noblesse oblige
File Video: [albumteaser] [KingTube]

(King of the World Records)

Meer recensies én foto’s op File Under.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *