Monty Python – Every Sperm Is Sacred

Natuurlijk, Monty Python staat bekend om de scherpe taalgrappen en de absurde humor. Toch waren ze muzikaal veel sterker dan mensen doorhadden.

In veel gevallen was dat te danken aan Pythonlid Eric Idle (schrijver en vertolker van “Always Look on the Bright Side of Life”) en muzikant Neil Innes. Met het beste muzikale nummer van Monty Python hadden ze echter niets te maken. “Every Sperm is Sacred” werd geschreven door Pythons Michael Palin en Terry Jones, met componisten André Jacquemin and David Howman. Als het u bekend voorkomt, dan kan dat. Het nummer is namelijk een pastiche op “Consider Yourself” uit de musical Oliver.

Even tevoren heeft Graham Chapman in de rol van trotse protestant beschreven hoe hij best een condoom mag gebruiken, zulks in tegenstelling tot die rare katholieken. Waarna Michael Palin en zijn kinderen uitbarsten in “Every Sperm Is Sacred”, een van de meest catchy nummers die de Pythons ooit hebben opgenomen.

Palin was later nog te horen op een heel ander album: Motörheads album Rock ‘n’ Roll. Motörhead nam op in een studio waarvan Palin mede-eigenaar was en vroeg Palin om iets voor hun album op te nemen. Palin kwam gekleed als een cricketer uit de veertiger jaren langs en nam “Blessing” op: ‘Oh Lord, look down upon these people from Motörhead’. (De audio is hier op YouTube te vinden.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *