James Hill – Billie Jean

Zeg nou zelf, de ukelele is zo’n beetje het sneuste instrument denkbaar na de blokfluit. Toch?

Nou nee. Vorig jaar was ik helemaal verslingerd aan de Sam Brown-EP Ukulele And Voice – 5 Songs – en eigenlijk ben ik dat nog. De fantastische stem van Brown speelde daar een even grote rol. Die stem is ze na een operatie helaas kwijtgeraakt, maar ze heeft een nieuwe uitdaging gevonden met ukeleleclubs door heel Engeland, waarmee ze ook buiten Engeland optreedt.

De ukelele is niet langer uitsluitend een instrument voor grijze folkies. Een mooi voorbeeld is James Hill, die Michael Jacksons “Billie Jean” prachtig covert. In de eerste video geeft hij wat uitleg en schuift ‘ie bijna ongemerkt het nummer in, dat in de tweede video in zijn geheel te zien is. Daar is niets sneus meer aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *