The Lone Crows - Live At Freak Valley Festival cover

The Lone Crows – Live At Freak Valley Festival

Liebe Freunde!

Bij de recensie van het album Dark Clouds riep ik al dat The Lone Crows het livealbum Live At Freak Valley Festival, dat op dat moment al uit was in de VS, bij de Europese toernee maar mee moesten brengen. Dat hebben ze gedaan.

Voor een livealbum is het met nog geen drie kwartier aan de korte kant. Na een oer-Duitse introductie – het Freak Valley festival vindt plaats bij onze oosterburen – gaan ze er lekker vlot vandoor met “Lone Crow”. Dat en afsluiter “The Crawl” zijn de enige songs van het debuut. Daartussen vijf van de negen tracks van Dark Clouds, waaronder ook de lekkere psychedische rocker “The Dragon”.

The Lone Crows weten waar Abraham de mosterd haalt en zijn daar ook zelf wezen shoppen. Op zich al verbazingwekkend als je ziet hoe piepjong ze zijn. Baanbrekend of vernieuwend is het dan ook nergens, maar dat mag de pret niet drukken. Dat doet het ook niet.

Grote man bij The Lone Crows is zanger/gitarist Tim Barbeau. Hij is ook verantwoordelijk voor mix en mastering en hij heeft verdomd goed werk geleverd. Alle instrumenten zijn prima in balans en de livesfeer is ondanks amper hoorbaar publiek goed behouden gebleven.

Als retrorockers houden ze van solo’s, maar waar andere bands nog wel eens een nummer om een solo heen bouwen of live tien minuten aan het jammen slaan, houden The Lone Crows het kort en kr… nou ja, relatief kort en ontspannen. Steevast worden de nummers heel strak en solide uitgevoerd. Soms iets psychedelischer, soms iets bluesier en “Dark Clouds” heeft dan weer een erg poppy vibe. Bij afsluiter “The Crawl” wordt geheel volgens de regelen der kunst de laatste energie er nog even uitgegooid en zo wordt een optreden afgesloten dat inderdaad geknipt was voor een live-cd.

File: The Lone Crows – Live At Freak Valley Festival
File Under: Liebe Freunde!
File Audio: [LoneCamp]
File Video: [LoneTube]

(World In Sound/Clear Spot)

Meer recensies én foto’s op File Under.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *