Eat The Gun - Howlinwood cover

Eat The Gun – Howlinwood

Die UFO Jäger

Waar de drie Duitsers van Eat The Gun hun inspiratie vandaan hebben gehaald voor de muzikale koerswijziging in 2013 kan eigenlijk niemand ontgaan. Hun catchy alternatieve rock met een randje punk is ook op hun tweede album-nieuwe-stijl Howlinwood compleet Foo Fighters.

Maar als je de opener, het titelnummer, hebt gehoord maal je daar niet meer om. Ze slagen er meestal namelijk verdomd goed in dat te verpakken in lekkere songs met fijne solo’s en meebrulrefreinen. Dankzij H-Blockx’ Stephan Hinz is de productie ook lekker strak zonder overdadig te worden.

Het is een mazzeltje dat zanger Hendrik Wippermann een heldere stem heeft die niet te veel lijkt op die van Dave Grohl. Anders zou de overeenkomst bij tracks als “Old Friend” of “Take It Away” echt teveel worden. Maar ach, Foo Fighters zelf leunt al de nodige jaren op de eigen formule, dus Eat The Gun valt dat amper kwalijk te nemen. Feit blijft dat Howlinwood een verdomd lekkere luchtgitaarplaat is.

Op “Electric Life” is ook een bijdrage te vinden van John Konesky van Tenacious D en de Kyle Gass Band. Met die laatste is Eat The Gun binnenkort in Nederland te zien.

De elf tracks halen samen de drie kwartier nog niet, maar voor een album als dit is dat eigenlijk de perfecte lengte. Kort en krachtig, niks mis mee.

File: Eat The Gun – Howlinwood
File Under: Die UFO Jäger
File Video: [Howlinwood]

(Steamhammer/SPV)

Meer recensies én foto’s op File Under.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *