Jonas Hellborg, Shawn Lane & the Vinayakram Brothers – Paris 2nd set

Deze video kwam ik tegen via Reddit. Shawn Lane is een gitarist waar mannen als Paul Gilbert en Guthrie Govan groot ontzag voor hebben. Gilbert noemde hem zelfds ’the most terrifying guy in the world’. Als je naar de eerste zes minuten van deze video kijkt snap je waarom. Wat de man allemaal met razendsnelle licks, loops en whammy bar uit zijn gitaar haalt is opmerkelijk. En dan moet de samensmelting met de Vinayakram Brothers nog komen.

Helaas heeft Lane nooit het grote succes gehad. Dat leidde tot een combinatie van medische klachten en gebrekkige (want te dure) medische behandelingen die maakte dat Lane in 2003 al op 40-jarige leeftijd overleed.

Ai, dat krijg je met YouTubevideo’s uit niet altijd even legale bron. Niet langer beschikbaar. Gelukkig lijkt deze video uit dezelfde tour of zelfs hetzelfde optreden te komen:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *