Moonbow - Volto Del Demone cover

Moonbow – Volto Del Demone

Durf en klasse

The End Of Time, het debuut van Moonbow, overtuigde door heavy uitgevoerd vakmanschap met verrassend licht verteerbare composities.

Bij opvolger Volto Del Demone hebben ze niet voor de simpelste oplossing gekozen. Ze zouden heel makkelijk met dezelfde Black Label Society-goes-stoner weer een hele fijne plaat volgespeeld kunnen hebben, maar in plaats daarvan hebben ze gekozen voor een akoestisch uitstapje. Nou ja, uitgaand van akoestische stoner, dat wel. Gitarist David McElfresh schroomt niet om ook zijn andere instrument in te zetten: de fiddle. Daarmee komt er een flinke smak folk en country om de hoek kijken.

En zo is Moonbow doodleuk stoner, grunge, blues, country en folk aan het mixen. Dat je dat durft als je je naam nog aan het vestigen bent vind ik van lef getuigen. Daar blijft het gelukkig niet bij, want de heren weten de combinatie nog te laten slagen ook.

Stonerbands willen nog wel eens het hele geluidsbeeld vullen met kamerbrede riffs. Moonbow laat echter veel ademruimte over, zonder dat het allemaal maar braaf voortkabbelt. Beluister het titelnummer bijvoorbeeld, met een rijk met fiddle versierd intro. “Memories Ahead” is een mooi ingetogen track die op momenten zowel aan Soundgarden als aan Alice In Chains doet denken. Bij de slottrack “Face Of The Demon” worden nog eens spacerock, oosterse klanken en een bijdrage van Hank3/Hank Williams III toegevoegd.

Het album is na 35 minuten al afgelopen. Net te kort of gewoon mooi dat er geen vullers op staan? Bij Volto Del Demone betekent het in elk geval dat ik na acht songs op zoek ga naar iets wat qua stijl een beetje in de buurt komt. Dat valt nog niet mee. En ja, dat is een compliment.

Moonbow toont veel lef op Volto Del Demone – en blijft glansrijk op de been.

File: Moonbow – Volto Del Demone
File Under: Durf en klasse
File Audio: [MoonCamp]
File Video: [Volto del Demone preview 1] [Volto del Demone preview 2]

(Cobraside)

Meer recensies én foto’s op File Under.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *