Thin Lizzy – The Boys Are Back In Town

Eigenlijk was het heel gek dat Snowy White in Thin Lizzy terechtkwam. Hij was geen hardrocker, hij was veel meer een gitarist van de ingehouden blues – zoals later bleek bij zijn wereldhit “Bird Of Paradise”. Toch maakte hij met Thin Lizzy twee uitstekende albums, Chinatown en het zwaar onderschatte Renegade. Bij de opname van Rockpalast is het contrast enorm tussen de flashy geklede Phil Lynott en Scott Gorham en de voor de dagelijkse boodschappen geklede Snowy White. Maar gitaarspelen kon ‘ie – en kan ‘ie nog.

3 reacties

  1. Phil had een neusje voor goede musici. Zeg nu zelf. Midge Ure is toch ook niet een echte Hardrockgitarist? Maar wel een zeer goed muzikant.

    1. Stiekum?? Hij was de romanticus onder de Hardrockers. Een groot verschil met Richie Blackmore van wie ik van zijn Blackmore’s Night steeds een aanval van allergie voel opkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *