Neal Morse en Mike Portnoy – Crazy Horses

Coversplaten, je kunt me er voor wakker maken. Mijn favoriete bandje Status Quo had al covers als single toen ik het begrip nog niet eens kende, maar ook daarna ben ik altijd benieuwd geweest naar wat andere artiesten met bekende tracks deden. Bij mijn favorieten horen onder andere de Cake-cover van Gloria Gaynors “I Will Survive”, Robert Plants versie van Jimi Hendrix’ “Hey Joe” en de jazzy cover van Willeke Alberti’s “Telkens Weer” door de Raggende Manne.

Neal Morse, Mike Portnoy en Randy George hebben tweemaal een coversplaat uitgebracht, opgenomen in sessies van Morse’s soloplaten en deels al bekend van limited editions van die soloplaten. Wat mij betreft de klapper op het Morse Portnoy George-album Cover2Cover was een nummer dat ook al op de limited edition van Lifeline stond: “Crazy Horses” van The Osmonds. In de studio met een solo van Paul Gilbert, in deze liveversie van Adson Sondr├ę. Oh, en met Neal Morse op drums en Mike Portnoy op zang.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *