Bluesrockgigant

Met grote regelmaat brengt Popa Chubby live-cd’s uit. Dat is ook volstrekt terecht, want waar het in de studio nog wel eens wat te braaf wil worden, is Popa Chubby live op zijn best: energieke bluesrock met solo’s per strekkende meter.

Niet minder dan 27 tracks met een totale speelduur van ruim tweee en een half uur staan er op dit album. De cd is opgenomen tijdens vier concerten in Frankrijk, vandaar de fraaie Franse aankondiging van ‘Popá Chubbý’. Hij werd vergezeld door toetsenist Dave Keyes, die tijdens deze concerten ook de openingsact was en daarmee prettig opgewarmd tijdens de sets van Popa Chubby. Van hem worden ook twee tracks uitgevoerd, die hij zelf zingt. De ritmesectie bestaat uit de Italiaanse broers Andrea en Francesco Beccaro. Het vuurwerk mag dan van Popa Chubby en in mindere mate van Dave Keyes komen, ze leggen daar een rotsvaste basis voor. Een beetje zoals Double Trouble Stevie Ray Vaughan in staat stelde om te excelleren.

Ook Popa Chubby doet dat volop op Big, Bad And Beautiful Live. Veel eigen songs uit zijn ruim twintigjarige carrière uiteraard, maar ook covers van bijvoorbeeld The Rolling Stones, Robert Johnson, Freddie King en Dick Dale. Hoewel ze allemaal een degelijke Popa Chubby-bluesrockbehandeling krijgen, zorgen die covers, samen met wat afwijkender tracks uit zijn eigen oeuvre zoals “Life Is A Beatdown” en “Sweat”, er voor dat het twee en een half uur een genot blijft om naar te luisteren. En dat Ted Horowitz, zoals hij eigenlijk heet, niet zomaar van de straat geplukt is, laat hij nog eens horen met de prachtige, tien minuten durende instrumentale afsluiter “Somewehere Over The Rainbow” – ja, die uit The Wizard Of Oz.

Popa Chubby is zo’n bluesartiest die in de studio nog wel eens miskleunt, maar live eigenlijk nooit. Ook op Big, Bad And Beautiful Live blijkt dat weer. Vanaf zondag is hij in Nederland te zien, met de Balkun Brothers in het voorprogramma.

File: Popa Chubby – Big, Bad And Beautiful Live
File Under: Bluesrockgigant
File Video: [“One Leg At A Time”] [“Angel On My Shoulder”] [Interview over het album (deel 1 , deel 2)]

(Dixiefrog/Bertus)

Meer recensies én foto’s op File Under.