Queensrÿche – Guardian

Gisteren Geoff Tate’s Operation Mindcrime, vandaag wat overbleef als Queensrÿche toen de kruitdampen waren opgetrokken. Oudgedienden Scott Rockenfield, Michael Wilton en Eddie Jackson, aangevuld met Tate’s voormalige schoonzoon Parker Lundgren en zanger Todd LaTorre.

Eerlijk gezegd vind ik dat Queensrÿche het minst overtuigend uit de strijd is gekomen. LaTorre is een prima zanger, maar Queensrÿche lijkt als geheel teruggegaan te zijn naar het allereerste begin, ten tijde van de Queensrÿche EP en The Warning. Prima platen, maar de verfijning in het bandgeluid en de experimenteerdrift kwamen pas echt bij het volgende album, Rage For Order. Het Queensrÿche van nu is bijna een gewone metalband geworden. Met uitzonderlijk goede muzikanten, maar toch een gewone metalband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *