Dienstmededeling

Exit File Under, hallo Rockportaal!

Toen ik het recenseren bij File Under begon op 8 september 2004, had ik geen idee dat het elf jaar en 1563 stukjes zou duren. En als je eenmaal een paar jaar bezig bent en je blijkt het nog steeds even leuk te vinden als in het begin, dan wil je niet denken aan het moment dat het stopt.

En toch is het nu zover. Ik schrijf nog een paar recensies voor File Under en dan is het afgelopen. Daar zijn allerlei redenen voor, maar zelfs van ‘musical differences’ is geen sprake – nou ja, ze waren er wel, maar zaten nou typisch niet in de weg. Wat ik maar wil zeggen: van knallende ruzie is geen sprake, Integendeel, ik heb met fijne mensen, schrijvers én fotografen, gewerkt aan een mooie site. Soms is het gewoon op, en dat was voor mijn gevoel nu het geval, dat is alles.

Dat recenseren vind ik nog steeds belachelijk leuk – volgens mij ga ik het crematorium nog recenseren als ik (twee keer) de pijp uitga. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een andere site waar ik mijn ei kwijt kan en ik denk die te hebben gevonden in Rockportaal.nl.

Zoals gezegd: ik schrijf nog een paar recensies voor File Under (vanavond zondag weer eentje), maar de 1600 stukjes ga ik niet halen. De stukkies staan voortaan op een nieuw adres. En daarna ook hier, uiteraard.

13 reacties

 1. Dat is verrassend nieuws, Eric. Ik volgde Fileunder als sinds Storm zijn blogspot begon. En heb jouw bijdragen altijd weten te waarderen. Ik noem mij niet voor niets een Gerontorocker.
  Er zit niets anders op dan nu ook rockportaal te gaan volgen. Is al reeds gebookmarked. :)

  Maar het zal wel vreemd wezen fileunder.nl zonder de bijdragen van Prikkie.

  Wees niet bevreesd. Ik blijf je volgen. :)

   1. Het is denk ik vooral Het Echte Leven. Zo’n site draaiend houden is een hele klus, maar Het Echte Leven stelt ook zijn eisen. Soms lukt het wel om die overgang te maken en toch zo’n site overeind te houden, soms niet.

    Ik heb ook besloten om elders te gaan schrijven en niet in mijn eentje te proberen een muzieksite op te tuigen. Dat is een keuze uit ervaring…

    1. Alles draait om het Echte Leven. Dan zijn muziek, motoren, voetbal etc. maar een bijzaak. En als je als recensent ook baan, man/vrouw en kinderen hebt wordt het helemaal schipperen met je tijd. Vooral als je zelf ook weleens een concert wilt bezoeken. En om je geld te kunnen verdienen met recenseren moet je geluk hebben. Je kan altijd nog met de azijnzeikmodus aan stukjes proberen aan te leveren bij de Volkskrant. :)

   2. KM post minder en wisselvalligere recensies, maar ik ontdek er nog steeds relevante dingen. Dé grote verrassing van het afgelopen jaar was de heropleving van de Subjectivisten, wat mij betreft. Jan-Willem Broek heeft me daar nu echt meermalen als eerste op geniale platen gewezen, waar ik dan soms vervolgens in vijfde instantie dan over ga schrijven… (wat dan wel weer als voordeel heeft dat je op nieuwe clips, EP’s of interviews kunt wijzen)

 2. Het kwam niet geheel als verrassing voor mij. Succes bij Rockportaal. En wat Eddy zegt, die moet ik dan ook maar een beetje gaan volgen ;-). Al zie ik dat vast ook op Twitter langskomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *