Last In Line – Devil In Me

De meeste bands die ontstaan als een afgeleide van een ‘grote’ band blijven hangen in een slap aftreksel, is mijn ervaring. Met Last In Line lijkt dat anders te lopen. Met ex-Dio-leden Vivian Campbell, Vinny Appice en Jimmy Bain in de gelederen is het een goed begin, maar er zijn ook foute elementen te bedenken. Die iets te nadrukkelijk aan Dio gekoppelde naam bijvoorbeeld en natuurlijk het ontbreken van Ronnie James Dio.

Die naam is echter verklaarbaar. Aanvankelijk was het ook alleen een project waarmee live Dio-tracks gespeeld zouden worden. Pas later kwam de mogelijkheid om met nieuw materiaal aan de slag te gaan. Daarnaast zijn ze zo verstandig geweest een zanger te zoeken die weliswaar ook veel power in zijn stem heeft, maar niet probeert Ronnie James Dio na te doen. Andrew Freeman heet hij, en hij zat tegelijkertijd met Vinny Appice in Lynch Mob.

“Devil In Me” laat horen dat Last In Line de status van coverproject daadwerkelijk is ontgroeid. Het debuutalbum Heavy Crown verschijnt op 19 februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *